Isänmaallinen ämpäri ja Blogger Recognition Award

Etusivu / Isänmaallinen ämpäri ja Blogger Recognition Award joulukuu 8, 2016

Mies tuli kaupasta. Kiltisti kantoi kotiin kaiken ostoslistalla olleen: jauhoja, maitoa, pesuainetta, hedelmiä… mutta niiden lisäksi lumivalkoisen ämpärin. Vähän moista ihmettelin, sillä nykyinen määrä ämpäreitä kaiketi hyvin meille riittäisi. No, se oli ollut kaupanpäällinen pyykkipulverin ostajalle. Tuo valkoinen ämpäri huvitti meitä kovasti, sillä sattui olemaan 6.12. ja Suomen itsenäisyyspäivä. Mikäs sen suomalaisempaa – ainakaan verkkolehtien mukaan – kuin jonotella ilmaista ämpäriä?

Useimmat Bengalurun asukkaat tekevät jokapäiväiset juures- ja hedelmäostokset kadunvarsikojuilla, markkinoilla tai pikkukaupoissa. Niin minäkin tavallisesti, ilman liian monia välikäsiä. Nyt meneillään olevan Intian rahauudistuksen vuoksi käteistä rahaa on työlästä käydä jonottamassa pankkiautomaateilla pikku summa kerrallaan. Meidän on vähän pakko suosia marketteja, koska siellä voi käyttää pankkikorttia. Intialaisen pankkitilin ja –kortin haltija saa nyt olla erityisen onnellinen!

Bengalurun kaupunki laajenee ihan kirjaimellisesti kaikkialla silmien alla. Urbaanin elämäntavan myötä ostotottumuksetkin muuttuvat. Kiireinen ihminen ei välttämättä tässä tungoksessa jaksa eikä ehdi kulkea erillisiltä kojuilta toisille. Kun lisäksi kaupunkilaisten keskimääräinen tulotaso nousee, yhä useammalla on keittiö, ja keittiössä jääkaappi, jonne voi lastata kylmätarvikkeita useamman päivän tarpeisiin kerrallaan. Marketista ostaminen säästää aikaa ja vaivaa. Puolensa ja puolensa – onhan se toisaalta aika kasvotonta verrattuna tuttuun kotikorttelin tienvarsikojuun.

Markettiketjuilla on täällä kova kilpailu keskenään. Ne ovat kehitelleet jos jonkinlaisia bonusjärjestelmiä. On myös hyvin tavallista, että ostosten yhteydessä jaetaan erilaisia kaupanpäällisiä. Itse muistan saaneeni ainakin muovipurkkeja, pulloja, roskakorin, pesuainetta, saippuaa, suklaata, kauraryyniä… Aina en tietysti viitsi edes ottaa tarjottua lahjaa, jos sille ei ole käyttöä. Välttämättä nuo marketeista jaetut asiakaslahjat eivät liity maksulliseen tuotteeseen millään tavalla. Se valkoinen ämpäri tuli sentään kätevästi pyykkipulverin mukana. Pääsen nyt sitten ryhtymään vaikkapa isänmaalliselle nyrkkipyykille.

*****

Eläköön isänmaa ja äidinkieli! Tiesitkö, että meitä sinivalkoisia bloggaajia löytyy ympäri maailmaa? Voidevatkuri –bloggaaja Annika Saksasta lähetti siitä ilahduttavan muistutuksen jakamalla Silkkisamettisäkki -sivustolleni Blogger Recognition Award – tunnustusmaininnan. Kiitos Annika!

  • Blogger Recognition Award –palkinnon perinteet ovat:
  • – kirjoita postaus tunnustuksesta ja mainitse blogi, jonka kautta sait tunnustuksen
  • – kerro lyhyesti, mikä innosti sinut bloggaamaan
  • – anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
  • – välitä tunnustus eteenpäin niin monelle bloggaajalle kuin haluat

 

Silkkisamettisäkki -sivustoni idea on alusta saakka ollut kertoa arkisesta elämästäni: isoista ja pienistä kulttuurisokeista Intiassa, hauskoista hetkistä ja väistämättömistä vastoinkäymisistä. Bloggaaminen on minulle mieluinen tapa purkaa suomenkieliset ajatukseni ja ihmetyksen aiheeni jaettavaksi yhdessä lukijoiden kanssa. Olen tällä hetkellä opintovapaalla viestintäalan työpaikastani. Vaikka kirjoittaminen on ollut olennainen osa työtehtäviäni jo pidempään, aina on opittavaa. Suoritan Intiasta käsin Kirjoittamisen opintoja Jyväskylän avoimeen yliopistoon..

Oman blogin perustamista harkitsevalle neuvoisin: tee se! Verkostoidu ja hae aktiivisesti tietoa, opettele. Löydä oma tyylisi ja tuo teksteissäsi esille oma persoonasi. Ole kuitenkin päämäärätietoinen ja tee palvelus lukijoillesi tarjoamalla heille uutta luettavaa kohtuullisen säännöllisesti. Toisten bloggaajien sivustoja seuraamalla voit oppia paljon, hyvästä tarjonnasta ei ole pulaa. Mainitsen tässä Blogger Recognition Awardin innostamana kolme keskenään aivan erilaista blogia, joita voin suositella:

Meriannen mielessä kertoo koskettavalla, mutta elämänmyönteisellä ja kannustavalla tavalla erityslapsen perheen elämästä Briteissä.

1001 Kabul muistuttaa konkreettisella arkielämän kuvauksella Afganistanista siitä, mitä sota tuhoaa ja riistää tavalliselta kansalaiselta.

Kavioliitossa 30vbloggaaja Katja tarjoaa päivän parhaimmat hirtehiset huumoripläjäykset keski-ikäisen, mutta kehittymishaluisen hevosharrastajan myötä- ja vastoinkäymisistä. Loistavaa virtuaalista vertaistukea!

Käykääpä kurkkaamassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *