Laukussa leipää ja piimää vaan?

Etusivu / Laukussa leipää ja piimää vaan? heinäkuu 29, 2016

Tänne sitä taas tupsahdettiin, tällä kertaa sateiseen ja märkään Bengaluruun. Monsuunisateita on riittänyt, ja sama säätyyppi todennäköisesti vallitsee vielä kuukauden tai pari. Luonto kiittää, mutta kaupunkilaiset sadattelevat tavallistakin pahemmin takkuilevaa liikennettä ja sateen kovertamia pahoja kuoppia teillä. Lämmintä näillä leveysasteilla on silti, sateestakin huolimatta. Siksipä jätimme paksuimpia vaatteita ja viileän kelin kenkiä Suomeen, sillä lentomatkustajalle jokaisella matkalaukkukilolla on merkitystä. Tilalle pakkasimme tarvikkeita, joiden hankkimisen olemme huomanneet täältä olevan työlästä tai mahdotonta. Mitä sitten laukuistamme löytyykään?

Listan numero ykkönen on tietysti ruisleipä 🙂 sekä tuoreena, että korppuina. Vähän suomalaisia makeisia ja suklaata pitää olla myös – salmiakkia, tottakai, siltä varalta, että jonain päivänä iskisi todellinen koti-ikävä. Minulla on myös vakiolista keittiötarvikkeista, joita joka kerta hamstraamme Suomesta: leivinpaperia (tällä kertaa ei perinteisiä paperisia, vaan silikonisia paistoalustoja), liemikuutioita, kuivahiivaa, leivinjauhetta, suodatinpusseja ja kohtalainen valikoima minigrip-pusseja.

Kaavoihinsa kangistunut huushollaaja kaipaa myös Intiassa laadukkaita pölyrättejä ja imurin pölypusseja. Ylimääräisiin kemikaaleihin ja myrkkysprayputeleihin totaalisesti kyllästyneenä pyörähdin myös ostamassa mukaani perinteisiä liimapaperisia hyönteisansoja – eivät ehkä sisustuselementteinä esteettisimmästä päästä, mutta hyvin toimivat! Laukun kätköistä nousee esille muutama Suomesta raahattu laadukas yleistyökalu, kuten jakoavain. Aivan listan toisesta laidasta voisi mainita kosmetiikkatuotteet, ne tutut luotettavat tuotemerkit ja tarvikkeet, joihin on tottunut turvautumaan. Valkaisemattomia, tietenkin, näin luontaiselle kalpeanaamalle. Apteekista napattiin mukaan joitakin voidetuubeja ja valikoima maitohappobakteereja. Opintojani varten hankin Suomesta kirjoja sekä paperiversioina, että sähköisesti koneelleni scannattuina.

Matkalaukun uumenista kaivan ylös kokoelman hankkimiani koiran pantoja, valjaita ja remmejä, perheen lemmikille tuliaisiksi muutaman puruluunkin. Viimeisimpänä, mutta ei vähimpänä pakkauksistamme paljastuu iso kasa ratsastustarvikkeita, alkaen kunnon kypäristä, kengistä ja raipoista. Intiassa näiden tuotteiden tarjonta on huomattavasti rajallisempi, eikä kaikkea tarvittavaa saa maan rajojen sisältä lainkaan. Tutulle hepalle pakkasin mukaani myös sille tuiki tarpeelliset kunnon hivutussuojat, kun ne alelaarista ostoskoriini mukaan välttämättä tahtoivat. Itseänikin huvitti tämä ”eäinystävän tärkeysjärjestys”, mutta järjestystähän elämässä olla pitää, tietysti.

Näillä Suomen tuliaisilla pärjätään, loput arkisen elämän tarvikkeet saan hankittua täältä. Ja mitä ei ole, sitä ilman pärjätään, olkoon se mottomme. Tästä se Intian arki taas käynnistyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *