Pellit kolisevat, taas kerran

Etusivu / Pellit kolisevat, taas kerran toukokuu 13, 2017

No niin, taas sen piti tapahtua! Tie on tukossa pahemman kerran ja täysi torikokous meneillään, kolaria selvittelemässä kai koko korttelin väki. Ensimmäinen tunne, mikä minussa herää, on ärtymys. Vasta sen jälkeen huomaan olla huolissani kolarin osapuolista. Onneksi näyttää, että pelkistä peltivaurioista olisi kysymys. Kuljettajani sammuttaa moottorin ja menee hänkin utelemaan, mitä on tapahtunut. Pikkuauton keula on ruttaantunut kuorma-auton kanssa yhteen törmätessä, auton sisällä istuu kuulemma nainen, joka on ihan tajuissaan. Samassa poliisikin ilmestyy paikalle skootterillaan. Meitä ei tässä tarvita, ja päätämme poistua. Kuski peruuttelee muutaman sata metriä, kunnes löydämme kohdan, jossa liikenteenjakajassa on aukko. Sujahdamme vääränpuoleiselle kaistalle ja jatkamme matkaa, vastaantulevia autoja väistellen.

Bengalurun päivittäisessä liikenteessä säännöt ovat vain pykäliä paperilla, joita itsekukin soveltaa kuten parhaaksi näkee. Kolareita on paljon, ”läheltä piti” –tilanteita sitäkin enemmän. Pellit ruttaantuvat tuon tuostakin. Bengalurussa on lähemmäs seitsemän miljoonaa rekisteröityä ajoneuvoa, joista vajaa puolet kaksipyöräisiä. Skoottereilla liikkujat ovat keskimäärin paljon autoilijoita röyhkeämpiä ja ottavat suurempia riskejä, vaikka törmäyksen tullen ovat tosi heikoilla. Itse ajelen täällä polkupyörällä, mutta en autolla enkä skootterilla. Olen tullut siihen tulokseen, että taitavalla kuskilla pitää olla joko uskomattomat vaistot tai hevosen hahmotuskyky, eli kyky nähdä sivuille ja takaviistoon.

Ei kyydissä oleminenkaan varsinaisen rentouttavaa ole. Kuljettajamme ajotapaa ei oikeastaan voi verrata suomalaiseen, jotenkin sanat eivät riitä: järjettömiä ohituksia, torven soittoa, väärää kaistaa ja väärään suuntaan ajamista, äkkikaasutuksia ja jarrutuksia, rynkytystä tuskin tieksi edes kutsuttavia reittejä pitkin… kaikkea tuota jokaisen paikasta toiseen siirtymisen aikana. Jalankulkijoita ei täällä kunnioiteta pätkääkään, enemmän väistellään lehmiä ja koiria. Liikennevaloristeyksiä ei juuri ole, kaistamerkinnöillä – siellä missä niitä ylipäätään on – ei ole kerrassaan mitään merkitystä. Olen jo outoon ajotapaan tottunut, enkä juuri puutu siihen. Suomalaisella ajotyylilläni ei olisi käyttöä, en ehkä pääsisi kaikista risteyksestä läpi. Todennäköisesti aiheuttaisin empimiselläni vain lisää vaaratilanteita itselleni ja muille.

Tämän kolarin selvittely sujui kaikesta päätellen hyvin rauhallisesti. Intiassa ei aina näin ole. Usein syyllisyys ratkotaan tapahtumapaikalla ja syylliseksi todettu laitetaan vastaamaan tekosistaan saman tien, paljaiden nyrkkien avulla. Viime viikolla näin, miten harjoittelulupakilvillä kapeaa kujaa pitkin ajanutta kuljettajaa läksytettiin läpsimällä poskille, poloinen kun oli jostain syystä avannut ikkunan. Muutama kuukausi sitten Tamil Nadussa jouduimme todistamaan kuljettajien riitelystä alkanutta joukkotappelua. Koko tie oli poikki pitkään. Kummallisinta kuitenkin, että rähinöitsijät riehuvat poliisiaseman edustalla, mutta yksikään poliisi ei ilmestynyt kadulle. Autoriksakuskien yhteisö on luku sinänsä, siellä on tiukat kirjoittamattomat pelisäännöt. Tuon tuostakin näkee ”sakinhivutusta”, jos joku kuljettajista polkee hintoja tai etuilee liikaa kalastaakseen asiakkaita.

Kolaripaikalta eteenpäin päästyämme noukkaamme sovitusti kyytiläisen mukaamme ja jatkamme matkaa kohti keskustaa asioimaan erääseen räätälinliikkeeseen. Kolareita ei saman reissun aikana enää näy, mutta liikenne on tosi nykivää ja vellovaa, matka edistyy hitaasti. Vaikka minuutit ja välillä tunnitkin menettävät täällä täsmällisen merkityksensä, perille päästyäni vilkaisen rannekelloani. Mietin, että matkaan kuluneessa ajassa olisin kai helposti ehtinyt Helsingistä kaupoille Lahteen asti. Tuo yhtäkkiä päähäni juolahtanut outo ajatus naurattaa, se oli tähän tilanteeseen sopimaton ja järjetön – alan kai pikku hiljaa oppia ottamaan rennommin ja lopettaa turhantarkoista aikatauluista nipottamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *