Kypärä vai kampaus?

Etusivu / Kypärä vai kampaus? helmikuu 17, 2016

Intialainen elämäntapa ihastuttaa tai vihastuttaa, rehellisemmin sanottuna varmaan kumpaakin vähän päivästä riippuen. Toki voittopuolisesti viihdyn täällä itse tosi hyvin. Asumme modernissa Bengalurun miljoonakaupungissa, missä moni asia on toisin kuin maaseudulla tai jossakin toisessa Intian kolkassa. Silti väittäisin, että kohtaan täällä paljonkin jotain ihan peri-intialaista, kuten esimerkiksi suhtautuminen sähkökatkoihin – niitähän vaan aina tulee, tai aikatauluihin – nehän heittävät ihan varmasti, tai liikenteeseen – hullua meininkiähän se on, mutta sekaan on vaan tunkeuduttava. Onko kysymys rennosta elämänotteesta, kohtalonuskosta, jossain määrin hallitusta riskinotosta vai suoranaisesta ajattelemattomuudesta? Vai onko joskus kyse jopa suorastaan silkasta typeryydestä? Sitä olen viime aikoina mietiskellyt seuratessani moottoripyöräkypäräkeskustelua.

Bengalurun kaduilla huristelee reilut neljä miljoonaa rekisteröityä ”kaksipyöräistä”, tyypillisesti pitkäsatulaisia skoottereita, kevytmoottoripyörän kuutiotilavuudella. Skootteritiheys on Intian suurimmasta päästä. Skootteri on käyttökelpoinen vehje, sillä se on luonnollisesti autoa edullisempi ja toimii vuoden ympäri täällä lämpimässä ilmastossa. Sillä voi kuljettaa ihmisten lisäksi lähes mitä tahansa tavaraa. Ruuhkassa sillä on kätevää ohitella, poiketa sivupoluille ja pientareille, ja ennen kaikkea etuilla ja pakkautua toisten kulkuneuvojen väliin risteyksissä. Tuollaisella ajotyylillä skootterilla liikkuminen ei todellakaan ole riskitöntä: Indian Head Injury Foundationin tilaston mukaan noin 30% kaikista liikenneonnettomuuksista Karnatakassa on skootteristien aiheuttamia. Vakavasti skootterikolareissa loukkaantuneista jopa 76% saa päävammoja. Kolareita seuranneista kuolemantapauksista 30-40% aiheutuu skootteristeille ja kyytiläisille.

Bengalurussa on kuljettajien kypäräpakko, mutta sitä on kyllä ollut tapana noudattaa ihan miten sattuu. Tammikuusta 2016 alkaen myös kyyditettävällä tulee olla kypärä… niin, kyyditettävänä saa sääntöjen mukaan olla vain yksi henkilö, mutta useinkin näkee kokonaisia perheitä. Alle 12-vuotiaita ylimääräisiä matkustajia ei lasketa, eikä käytännössä myöskään sakoteta kypärättömyydestä. Kyllä hirvittää edelleen se tavallinen näky, että etummaisena ohjaussarvien takana ohjaajan sylissä istuu muutaman vuoden vanha taapero kypärättä, ehkä vielä toinenkin kuljettajan selän takana, mutta se on täällä arkea. Omalla otannallani naiset näyttävät rikkovan kypäräsääntöä enemmän kuin miehet. Poliisi voi nyt kuitenkin rankaista skootteristia yli 12-vuotiaasta kypärättömästä kyyditettävästä. Ensimmäisellä kiinnijääntikerralla sakko on 100 rupiaa (vajaa 1,5€), toisella kerralla 300 rupiaa (alle 5€) ja kolmannella kerralla kuljettaja menettää ajolupansa määräajaksi.

Yhtä kaikki, kypäräsääntö astui voimaan ja poliisi valvoo kypärien käyttöä ratsioilla. Kypärien käyttöä koetetaan edistää tietysti myös valistuksella. Liikennekulttuurin muuttaminen ei ole helppo rasti, ei vaikka olisi käytössä porkkana ja keppi. Kun kypäräsääntöä oltiin viimeistelemässä puolisen vuotta sitten, vastustus oli kova. Kritisoitiin, että moinen määräys hyödyttää eniten vain kypäräkauppiaita. Paikallisen ISI-standardin täyttävät kypärät maksavat 800 rupiasta (euroina vähän toista kymppiä) ylöspäin. Monet ostavat merkittömän ”halpiskypärän” katukaupustelijalta, ja etenkin lasten kypäriä kaupitellaan enemmänkin söpöillä koristeilla kuin turvallisuusstandardeilla. Bengalurun skootteriliikenteessä huomiota kiinnittävät muuten Kimi –kypärät. En tiedä, miten suuri osa niistä täyttää ISI-standardin. En tiedä sitäkään, miten moni yhdistää tuon merkin Kimi Räikköseen tai formulakisoihin. Ehkä yhteys on ainakin alun perin ollut olemassa, sillä Intiassa on järjestetty formulakisoja vuosina 2011-2013.

Kypäräsääntöä koetettiin jarruttaa vaikka millä muillakin argumenteilla. Vastustajat valittivat, että kahden kypärän säilytys on ongelma. Muitakin murheita kypärästä kuulemma koituu, kuten huonompi kuuluvuus – niin kuin täällä mitään muuta torvien soittamiselta kuulisi! Kypärä tottakai hiostaa ja on epämukava. Se on varsinkin pienen lapsen niskalle painava. Jokin naisorganisaatio piti kovaa meteliä siitä, että kypärä latistaa ja pilaa kampauksen, lisäksi aiheuttaa hiustenlähtöä. Voi olla tottakin, mutta kumpi lopulta onkaan se vaikeammin hoidettava – aivovamma vai litistynyt kampaus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *