Hyvää palvelua ja homeisia sohvia

Etusivu / Hyvää palvelua ja homeisia sohvia tammikuu 13, 2015

Bangaloressa voi ostoksia tehdä monella tavalla: rähjäisissä kojuissa, katutason pikku marketeissa tai vaikkapa kadunkulmien myyntikärryistä. Kaupungista löytyy myös isoja ostoskeskuksia ja todellisia merkkitavaroiden luksusmyymälöitä. Riippumatta paikan tasosta asiakasta tervehditään aina, ja useimmiten oikea myyjien lauma parveilee ympärillä tiedustelemassa, miten voisivat palvella.

Bangalore on hyvin teknistynyt kaupunki. Useimmilla asukkaista elintaso on edelleen kovin alhainen, mutta kasvava joukko bangalorelaisia käyttää nettiä päivittäin. Kaupantekokin on osittain siirtynyt nettiin. Vaikka sähkökatkoksia on pitkin päivää, ja nettiyhteydet pätkivät, verkkokauppa toimii ihan hyvin. Suomalaiseen rauhalliseen ostosten tekoon tottuneelle on ihan huojentavaakin, että tuotteiden ostamista saa itsekseen rauhassa harkita ja tuumia. Tuotteiden valikoiminen ja hintojen vertaaminen on netissä helppoa ja maksu onnistuu luottokortilla. Myyjät tai myyntimanagerit ottavat kyllä silloinkin yhteyttä meilillä tai puhelimella, mutta vasta kuitatakseen kaupan sen jälkeen kun tilaus on naputeltu koneelle.

Koska muuttokuormamme lähetettiin Suomesta jo aikapäiviä, ja muutaman viikon sitä vielä saa odotella saapuvaksi, ostoksia on tehty. Intiaan muuttokuorman mukana tuotavassa vähänkin isommassa elektroniikassa ja sähkölaitteissa on vero, eikä ainakaan niitä juurikaan kannata Suomesta rahdata. Huonekalujakin olemme ostaneet jonkin verran. Tosin suurin osa meillä tällä hetkellä käytössä olevista kalusteista on vuokrattu ja palautetaan sitten kun muuttokuorma saapuu. Kotiinkuljetus järjestyy vähänkin kalliimmissa ostoksissa maksutta.

Joihinkin ilmiöihin on täällä vaan parasta suhtautua huumorilla, ja kuljetukset näyttävät olevan yksi niistä. Toimituksia nimittäin mutkistaa, että katujen nimeäminen ja etenkin numerointi on käsittämättömän epämääräistä. Tontteja on aikojen saatossa lohkottu miten sattuu, eivätkä talojen numerot ole lainkaan loogisia. Umpikujia ei ole tapana turhan tarkasti merkitä liikennemerkeillä. Teissä on pahasti kuopilla olevia tai muuten ajokelvottomia kohtia. U-käännösten tekeminen autojen, autoriksojen, skoottereiden, väenpaljouden ja keskellä katua jolkottelevien lehmien, härkävankkureiden ja kulkukoirien seassa on arvatenkin hyvin hankalaa. Toimitusten postiosoitetta tärkeämpää onkin, että antaa ajoreitin ja nimeää mahdollisimman yksiselitteisiä maamerkkejä lähimaastosta.

Toimitusaika on jotain sinne päin usean päivän haarukassa, joten verkosta ostajan on parempi kiltisti päivystää toimituksia kotona ja olla valmis antamaan ajo-ohjeita harhaileville kuskeille puhelimessa. Haasteellista – sillä pienin tähän mennessä erillistoimituksena kotiin käteen saakka kannettu nyssäkkä sisälsi nipun tyynyliinoja. Ne oli kyllä tilattu osana isompaa toimitusta verkkoportaalista, jossa on tarjolla kaikkea mahdollista kotiin. Tavaraa tuodaan tipoittain, koska ne tulevat alun perin eri toimittajilta ympäri maata.

Kun nyt tänne asumaan on tultu, tuntuu myös moraalisesti hyvältä ostaa intialaisia tuotteita. Verkosta ostamalla voi tukea paikallista työtä ihan pikku nyrkkipajoissakin. Elektroniikka ei välttämättä ole Intiassa valmistettua, mutta tarjoaa täältä ostaminen vähintäänkin markkinointi-alan työpaikkoja. Samalla sitten saavat elantonsa pakkaajat, kuljettajat ja tavaran kotiin kantajat. Useimmat toimitetut tuotteet ovat olleet priimaa ja ne on tuotu aurinkoisen ilmeen ja kohteliaiden fraasien kera.

Yhteistä kieltä ei aina ole, ja siksi pystyn minäkin huvituksella ajattelemaan tällä hetkellä rappukäytävässämme lojuvia sohvia. Olivat paketista purettaessa litimärkiä ja homeisia. Hajua ei kestänyt nuuhkia vuorokauttakaan, vaan sohvat oli pakko heivata ulos asunnosta. Ehkä niiden hilaamisesta kerrostaloomme muutama herra ansaitsi päiväpalkkansa. Ainakin haluan uskoa, että palkkansa saavat myös he, jotka vievät moiset hajukääreet ulos talosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *