Ihana kattoterassimme

Etusivu / Ihana kattoterassimme tammikuu 19, 2016

Minulla ei valitettavasti ole erityisen paljon viherpeukalon taitoja. Arvostan kyllä vihreyttä ja kauniita kukkia, mutta harvat kukat menestyvät hoidossani. Ehkä en osaa jutella niille oikealla äänensävyllä? Pari kuukautta sitten muutimme tornitalon korkeuksista erillistaloon. Nykyisen asuntomme ympärillä on puita, hyvin hoidettu pikku nurmikko ja muutama kukkapenkki, niiden ammattimainen hoito sisältyy nimittäin vastikemaksuumme. Ilmankos kukoistavat!

Meillä on kolme asuinkerrosta ja tilava kattoterassi. Talon seinä varjostaa sopivasti iltapäivän kuumimmalta paahteelta. Terassi on niin iso, että aurinkoisen istumapaikankin sieltä halutessaan löytää oikeastaan aamuvarhaisesta auringonlaskuun asti. Kiviset lattialaatat varaavat keskipäivän auringon lämpimiä säteitä ja hohkavat miellyttävää lämpöä jalkapohjia vasten ihan iltaan saakka. Täällä trooppisessa lämmössä terassi on yksi mieleisimmistä huoneistamme.

Olen jo jonkin aikaa tuumannut, että muutama viherkasvi tekisi terassistamme entisestään viihtyisämmän. Jos kovasti yrittäisin, saisin ehkä kasvit säilymään vihreinä. Lämpöä ja valoa ne saavat ulkona yllin kyllin. Kastella täytyisi ahkerasti, sillä sadetta ei Karnatakassa todennäköisesti ole luvassa useampaan kuukauteen. Kun oli useampaan kertaan ajettu läheisen puutarhamyymälän ohi, pyysin lopulta kuljettajaamme viemään minut sinne ostoksille.

Reissu oli täydellinen. Sain valittua mukaani kymmenkunta rehevää kasvia tukevine saviruukkuineen. Omassa käytössämme autoa ei tarvinnut sotkea mullalla eikä päätä vaivata kasvien pakkaamisella, sillä kannadankielinen kuljettajamme tinkaisi myymälän pihalta ”auton” kasvien kotiin raahaamista varten. Autoksi täällä kutsutaan joko riksaa tai kevytrakenteista, pressutettua pienoispakettiautoa, joka on kolmi- tai nelipyöräinen, usein kaksitahtimoottorilla varustettu ajoneuvo. Puutarhaostosten ja kuljetuksen yhteishinta jäi reippaasti alle sadan euron – yhä parempaa! Halpa hinta selittyy tietysti osittain sillä, että tropiikki on noiden kasvien luonnollinen kasvuympäristö, ja ruukkupalmutkin olivat paikallisia.

Kyllä nyt kelpaa auringon valoa ja lämpöä suuresti rakastavan koirammekin loikoilla ruukkupalmujen ja muiden viherkasvien varjossa. Ei hassumpaa koiranelämää, vieläpä kadun kulkukoirien ulottumattomissa! Toivottavasti onnistun saamaan kasvit viihtymään ja kasvamaan. Me ainakin viihdymme hyvin ja nautimme terassistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *